Radionice o komunikacijskim vještinama i ključnim aspektima komunikacije

Radionice o komunikacijskim vještinama i ključnim aspektima komunikacije

U okviru Centra za savjetovanje studenata, u Sveučilišnoj knjižnici (5.kat) organiziraju se dvije radionice o komunikacijskim vještinama i ključnim aspektima komunikacije. 

Prva radionica na temu  „Aktivno slušanje“  bit će 22. studenog s početkom u 18 sati. Naime, bez aktivnog slušanja, nema dobre komunikacije stoga će polaznici saznati zašto je važno slušati te na koji način reći što stvarno želimo ili ne želimo. Na radionici će se prolaziti kroz osnovne tehnike aktivnog slušanja te neke od njih primijeniti kroz vježbe.

Na drugoj radionici „Neverbalna komunikacija“, u četvrtak, 29. studenog, u 18 sati, polaznici će naučiti zašto više obraćamo pažnju na način na koji ljudi govore, nego na to što govore. Kroz primjere ćemo proći različite dijelove neverbalne komunikacije (npr. što nam govore lice i tijelo u komunikaciji). Prema nekim istraživanjima, neverbalna komunikacija ima veću važnost od verbalne u odnosu 90:10 posto.
Voditeljica radionica je Antonia Peroš, dipl.psih. Broj sudionika je ograničen te je obavezna prijava. Studenti se mogu prijaviti na samo jednu ili obje radionice.

Prijaviti se možete preko Facebook stranice Centar za savjetovanje studenata ili na mail: savjetovanje@unist.hr.