Najave i događanja

Humanitarna utrka udruge Marijini obroci

Četvrta humanitarna utrka koju organiziraju volonteri udruge Marijini obroci održat će se u subotu 26. svibnja na splitskoj Rivi, gdje će djeca trčati 150 i 300 metara, a odrasli 2,5 kilometara. Podjela startnih brojeva započet će u 17 sati, a utrka započinje u 18 sati, nakon čega će se upriličiti zabavni program.
Sav novac prikupljen kotizacijama u punom iznosu koristit će se za osiguravanje toplih obroka gladnoj djeci u 14 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Beninu i Ekvadoru,  koje su otvorene zahvaljujući hrvatskim podupirateljima.

Humanitarnu utrku  organizira udruga Marijini obroci u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, Triatlon klubom Split, Turističkom zajednicom Grada Splita i udurugom SKAC.

Marijini obroci hrane 1.257.278 gladne djece svakog školskog dana u 15 najsiromašnijih zemalja svijeta na četiri kontinenta.  Hrana se kupuje od lokalnog stanovništva i na taj način jača gospodarstvo u tim zemljama. Marijini obroci Hrvatska hrane više od 11 tisuća djece, u 12 škola.
Pokretači Marijinih obroka ističu kako je prosječno dovoljno samo 120 kuna da se za jedno dijete osigura topli obrok svaki dan tijekom cijele školske godine.

Volonteri Marijinih obroka Hrvatske već četvrtu godinu organiziraju humanitarne utrke u Zagrebu, Splitu i Slavonskom Brodu.
Iz humanitarne udruge ističu kako su ponosni jer su kroz prethodne tri utrke prikupljene donacije koje su prehranile više od 1000 djece. U tome su pomogli brojni sportaši, glumci i druge osobe iz javnog života, a slično će, kažu, biti i ove godine. Osim u sportu, posjetitelji će moći uživati i u brojnim drugim aktivnostima.