Najave i događanja

Tribina „Svakome se to može dogoditi“ u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Tribina „Svakome se to može dogoditi“ u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Sveučilište u Splitu Ured za studente s invaliditetom i Studentski centar organiziraju tribinu pod nazivom „Svakome se to može dogoditi“ u utorak, 4. prosinca, u 18 sati u multifunkcionalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu, Ruđera Boškovića 31.

Cilj ove tribine je porazgovarati o tome je li okolina dovoljno pripremljena na život s osobama s invaliditetom, pridaje li sustav dovoljnu pažnju roditeljima djece s teškoćama u presudnom momentu kad roditelji saznaju da će njihovo dijete provesti svoj život s izazovom invalidnosti ili teškoćom u razvoju, radi li se dovoljno na razvijanju socijalnih vještina osoba s invaliditetom te, što je također vrlo bitno, koliko sustav uspije pripremiti osobe koje su svoj invaliditet stekle naknadno.

Na tribini sudjeluju Ante Raos, dugogodišnji borac za prava i mogućnosti osoba s invaliditetom, prof. dr. sc. Mirjana Nazor, psihologinja, Marko Klarić, predsjednik Hrvatske udruge slabovidnih, Marin Živaljić, student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Ivan Tokić, osoba koja je do nedavno pripadala skupini osoba s nevidljivim invaliditetom i Kornelija Livaja, novinarka koja je uslijed moždanog udara postala osoba s invaliditetom