Sveučilišni sport

Studenti iz SAD-a i nastavnici kineziologije iz Finske na Institutu za kineziologiju u Splitu

U okviru  aktivnosti projekta “Izvoz znanja u kineziologiji zdravlju i sportu” kojim se, među ostalim, popularizira Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu kao poželjna destinacija za studiranje međunarodnih studenata, u četvrtak 7. lipnja u prostorijama Instituta za kineziologiju organiziran je prijem studenata s University of North Carolina - UNC, koji na Ekonomskom fakultetu u Splitu slušaju predmet Sports Economic, te grupe 12 nastavnika kineziologa iz Finske. Prodekan za poslovanje i financije izv. prof. dr.sc. Dražen Čular i voditelj doktorskog studija kineziologije prof. dr. sc. Tonći Bavčević upoznali su goste s mogućnostima studiranja na Fakultetu i međunarodnim programima na engleskom jeziku koji su u tijeku: 

• Međunarodnim studijem za trenere stolnog tenisa koji se provodi se u suradnji sa Svjetskom i Europskom stolnoteniskom federacijom, a pohađaju ga studenti iz 16 država s 5 kontinenata

• Združenim međunarodnim studijem košarke i sportskog menadžmenta, organiziranim u partnerstvu sa Sportskim sveučilištem Kaunas iz Litve, koji je započeo u siječnju 2018. i okupio studente iz Sjedinjenih Američkih Država, Poljske, Finske, Velike Britanije, Španjolske, Norveške, Maroka i Litve. 

• Poslijediplomskim doktorskim studijem kineziologije na kojem je u akademskoj godini 2017./18. upisano više od polovice stranih državljana.

Po završetku prezentacije organiziran je posjet kući slave Splitskog sporta i HNK Hajduk – nastavnoj bazi KIFST. Posebnu zanimljivost predstavlja činjenica da američki studenti dolaze sa Fakulteta koji je pralaleno sa razvojem košarkaške karijere završio slavni NBA košarkaš Michael Jordan (Chicago Bulls).