Sveučilišni sport

Izraelska sportska delegacija na Institutu za kineziologiju u Splitu

Izraelska sportska delegacija, koju su činili područni sportskih direktori predvođeni Gazijem Nujeidatom, voditeljem međunarodnih odnosa u Ministarstvu kulture i sporta, u okviru posjeta Republici Hrvatskoj, posjetila je Split. Tom prigodom, u organizaciji Kineziološkog fakulteta u Splitu posjetila je Institut za kineziologiju,  Kuću slave splitskog sporta i nastavnu bazu  KIFST- Nogometni klub Hajduk.

Na Institutu za kineziologiju u SC Gripe s delegacijom su se sastali prodekan za poslovanje i financije i ravnatelj Hrvatskog instituta  za kineziologiju i sport  izv. prof. dr.sc. Dražen Čular,  predsjednik Splitskog saveza športova mr. sc. Nenad Periš, predstavnik Kuće slave splitskog sporta i predsjednik Komisije za povijest sporta SSŠ Robert Kučić, prof. i  asistent dr. sc. Damir Zubac - najbolji mladi znanstvenik u RH u 2017. godini koji se upravo vratio s 45-dnevnog znanstvenog usavršavanja iz Izraela. 

Tema susreta bila je bilateralna suradnja u području znanosti, kineziologije i sporta između dviju država te izmjena informacija o strukturi športskih institucija i načinu financiranja i funkcioniranja športskog sustava RH i Izraela.