Sveučilišni sport

Prva međunarodna konferencija "Talenti i dual karijera u sportu“

Prva međunarodna konferencija  "Talenti i dual karijera u sportu“

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu, Splitski savez sportova  u suradnji s Hrvatskim institutom za kineziologiju i sport, Županijskim savezom školskih sportskih društava, Zajednicom udruga i sportova grada Kaštela te Sportskim savezom invalida grada Splita, pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, 12. i 13. srpnja 2018. godine na Pravnom fakultetu u Splitu organiziraju konferenciju pod nazivom „Talenti i dual karijera u sportu“.

Na konferenciji će sudjelovati brojni domaći i inozemni znanstvenici i stručnjaci, a svoj dolazak potvrdili su predstavnici Središnjeg državnog ureda za sport RH i radna skupina Europske komisije za sport naziva „Skills and human resources development in sport“ u čijem su sastavu predstavnici 24 zemlje članice EU. 

Ciljevi konferencije su:
 1. Razmjena iskustava i primjera iz prakse u području prepoznavanja talenata, edukacije, dual karijere i karijere nakon sportske karijere u sportu
2. Detekcija problema i iznalaženje mogućih rješenja u području sportskih talenata i dual karijere sportaša
3. Uspostava suradnje i platforme za razmjenu iskustava

Tema konferencije je od iznimne važnosti za unaprjeđenje i razvoj sporta i sportaša te potrebnu prilagodbu odgojno-obrazovnog sustava njihovim potrebama, stoga je namijenjena sportašima, sportskim trenerima, roditeljima sportaša, kineziolozima, liječnicima, fizioterapeutima, djelatnicima odgojno-obrazovnih institucija, studentima, djelatnicima sportskih udruga i saveza te široj zainteresiranoj javnosti.

Više o konferenciji: https://conferenceinsplit.eu/talenti-i-dual-karijera-u-sportu/