Predstavljanje projekta "Internacionalizacija diplomskih studijskih programa na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu"

Predstavljanje projekta "Internacionalizacija diplomskih studijskih programa na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu"

Uvodna konferencija projekta "Internacionalizacija diplomskih studijskih programa na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu"  održat će se u utorak, 18. prosinca, s početkom u 12 sati u amfiteatru A01 na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, Ruđera Boškovića 33, Split. Na konferenciji će članovi projektnog tima prezentirati ciljeve projekta, aktivnosti koje se namjeravaju provoditi tijekom njegove implementacije te očekivane rezultate. 

Projekt je 100 % sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.780.928,91 kuna. Započeo je 12. listopada 2018. potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a trajati će 36 mjeseci. 
Prijavitelj projekta je Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, a partneri na projektu su Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Mediteranski institut za istraživanje života i Oracle Hrvatska d.o.o. 

Usmjeren ka povećanju kvalitete i obrazovanja kroz internacionalizaciju, projekt će doprinijeti uspostavi čak četiri diplomska studijska programa na engleskom jeziku - Astrofizika i fizika elementarnih čestica, Fizika okoliša, Molekularna biologija te Podatkovna znanost i inženjerstvo te u konačnici ojačati kompetencije studenata i osoblja visokih učilišta. 

Ovaj projekt je jedan od 30 projekata koji se provode u Republici Hrvatskoj u okviru poziva Internacionalizacija visokog obrazovanja, UP.03.1.1.02. 

 

Vezani dokumenti