Međunarodna ljetna škola Mediteranski imaginarij u europskoj kulturi na Filozofskom fakultetu

Sukladno sporazumu o međunarodnoj suradnji Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta u Splitu sa Sveučilištem „G. d'Annunzio“ Chieti – Pescara pokrenut je program ljetne škole Mediteranski imaginarij u europskoj kulturi (L'immaginario mediterraneo nella cultura europea) koji će se organizirati od 23. – 27. 09. 2019. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.  

Inauguracija škole biti će održana u ponedjeljak 23. rujna s početkom u 9.30 sati u predavaonici broj 26, iza čega slijedi predviđeni nastavni program. Nastava petodnevnog programa ljetne škole ove će se godine održat u suradnji s Centrom za interdisciplinarne studije Studia Mediterranea, a  otvoren je  prvenstveno studentima, kako domaćim, tako i inozemnim, ali i svim drugim dobnim skupinama, a realizirat će se na talijanskom jeziku. 

Profesori iz Chieti –Pescare dolaze sa svojim glazbenim sastavom UdA BAND u  kojemu sviraju zajedno sa studentima te će 23. rujna s početkom u 17.30 održati koncert s retrospektivom talijanskih kancona u prostorijama Umjetničke akademije, Zagrebačka 3, Scena A, Split. 

Sporazum o međunarodnoj suradnji Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta u Splitu sa Sveučilištem „G. d'Annunzio“ Chieti – Pescara potpisan je 19. ožujka 2019. godine na kampusu Sveučilišta „Gabriele d'Annunzio“ u Chietiju. U ime Sveučilišta u Splitu sporazum su potpisali rektor prof. dr. sc. Dragan Ljutić i dekanica Filozofskog fakulteta u Splitu, izv. prof. dr. sc. Gloria Vickov, a u ime Sveučilišta „G. d'Annunzio“ Chieti – Pescara, prof. dr. sc. Sergio Caputti. 

Sporazumom se predviđa realizacija programa ljetne škole s temom Mediteranski imaginarij u europskoj kulturi (L'immaginario mediterraneo nella cultura europea), kao i drugi zajednički programi. Sporazum je potpisan s ciljem daljnjeg razvoja međunarodne suradnje, a uz rektora su prisutne pozdravili i prorektori Sveučilišta „G. d'Annunzio“ prof. dr. sc. Stefano Trinchese, prof. dr. sc. Fedele Cuculo te pročelnik DILASS-a Carmine Catenacci kao i delegat rektora Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta u Split u doc. dr. sc. Gordan Matas, te koordinatori ljetne škole izv. prof. dr. sc. Andrea Gialloreto i izv. prof. dr. sc. Gabriella Giansante, te izv. prof. dr. sc. Srećko Jurišić i doc. dr. sc. Antonela Marić. 

Ljetna škola organizirat će se naizmjenično na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu i na Sveučilištu u Chietiju – Pescari. 

Vezani dokumenti