Sveučilište u Splitu s jakom delegacijom krenulo na Unisport Finals

Drugu godinu zaredom Rovinj je domaćin Unisport finals, krune akademskog sporta u Hrvatskoj. Studenti s devet hrvatskih sveučilišta i veleučilišta od 17. do 19. svibnja snage će odmjeriti u pet sportova: košarci, odbojci, futsalu, tenisu i šahu. 

Split nastupa s jakom delegacijom od 100 sportaša i očekivanja su velika. Godinama najviše uzbuđenja izazivaju timski sportovi, među kojima i kvalitetom i uzbuđenjem prednjači futsal. Ne treba kriti da muška futsal-ekipa Sveučilišta u Splitu sanja zlato koje im posljednjih godina bježi iz ruku. Trener Mandić je bio optimističan na zadnjem treningu na Gripama uoči puta.

- Mislim da se možemo nadati najvišem cilju, a to je zlato. U polufinalu nas očekuje TVZ. Objektivno smo kvalitetniji, ali ovo je futsal koji je pun preokreta. Svoju snagu moramo pokazati na terenu. U mogućem finalu nas može dočekati ili Osijek ili Zagreb. Zagreb je atraktivna momčad satkana od igrača Uspinjače i Alumnusa i to bi bio pravi sveučilišni "El Classico". Mislim da je vrijeme da prekinemo sušu od prvog mjesta -  zaključuje Mandić. 
Nadovezao se dobro raspoloženi kapetan momčadi Ivan Gotovac Šljiva. 
- Zadnje tri godine gubimo u polufinalu unatoč dominaciji u regularnom dijelu lige. Malo je reći da priželjkujemo zlato! Šljiva je jedan od veterana splitske momčadi. Ovo su mu peti finalsi i unatoč brojnim obvezama nije mu problem izdvojiti tri dana  za natjecanje. 
- Ja nemam zlatnu medalju i to me gura se svake godine iznova odazovem na poziv, a drugi je motiv dobra ekipa, zafrkancija i zajedničko vrijeme. Ekipa mi je kao obitelj – zaključio je Ivan Gotovac Šljiva.

Među sportašima vlada dobro raspoloženje i maksimalno spremni kreću za Rovinj. Sigurni smo da rezultat neće izostati.