Druga međunarodna konferencija “Napredak u biomedicinskim istraživanjima”

Druga međunarodna konferencija “Napredak u biomedicinskim istraživanjima” (Advances in Biomedical Reasearch), održat će se od 17. do 21. lipnja 2019. godine u Splitu, na Mediteranskom institutu za istraživanje života (MedILS). 
 
40 vodećih znanstvenika iz cijelog svijeta održati će predavanja o molekularnoj i staničnoj biologiji bolesti, osobito u neuroznanosti, imunologiji, metabolizmu i raku. Sudionici ovogodišnje konferencije posebno će se usredotočiti na koncepte i izazove unutar svakog od navedenih znanstvenih područja kroz predavanja o najnovijim tehnologijama u genomici, proteomici i metabolomici, signaliziranju raka, razvoju terapije, DNA oporavku i imunoterapiji.
 
Konferenciju suorganiziraju Mediteranski institut za istraživanje života i Sveučilište u Torontu, odnosno prof. Miroslav Radman (MedILS), prof. Mladen Merćep (MedILS) i prof. Igor Štagljar (University of Toronto).
 
Prva Međunarodna konferencija "Napredak u biomedicinskim istraživanjima"(Advances in Biomedical Reasearch) održana je u Splitu od 3. do 7. srpnja 2017. godine u Mediteranskom Institutu za istraživanje života (MedILS) i okupila je stotinjak vodećih svjetskih znanstvenika iz područja biomedicinskih istraživanja, koji primjenjuju i razvijaju nove OMICs pristupe s konačnim ciljem razumijevanja funkcije gena proteina terapijske važnosti.

Više informacija o samoj konferenciji s detaljnim popisom govornika potražite na linku: http://conference.medils.hr/