Međunarodna suradnja

Erasmus studenti aktivno sudjelovali u dobrotvornim aktivnostima diljem Hrvatske

Erasmus Student Network (ESN) organizirala je Dane društvene uključenosti (Social Inclusion Days) kako bi podigla svijest o društvenoj uključenosti kroz volontiranje.

Tako je i ESN Hrvatska, kao jedna od više od 40 zemalja članica u Europi, provela tu inicijativu u djelo. Od 19. 11. do 3. 12. 2018. u šest podružnica se organiziralo više od 30 događanja u kojima su sudjelovali i lokalni i Erasmus studenti.

Studenti su dobili priliku da se uključe u inkluzivna događanja te su se kroz takvu vrstu volontiranja neformalno obrazovali o inkluzivnosti općenito te kako oni kao lokalni studenti mogu ostaviti trag u svojoj (makar i privremenoj) zajednici.

Najistočnija podružnica, ESN Osijek, također je organizirala već tradicionalnu večeru u mraku gdje su internacionalni studenti iskusili kako je to jesti bez osjetila vida. Naravno, osim toga, organizirali su posjet staračkom domu, lokalnoj školi i azilu i pokazali im neki drugi svijet, svijet koji im može ponuditi neka nova iskustva i proširiti horizonte.