Najave i događanja

Treća međunarodna konferencija „Sigurnost povijesnih gradova – Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu“

Treću međunarodnu konferenciju „Sigurnost povijesnih gradova – Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu“  u četvrtak, 7. studenog, u hotelu Salona Palace (Solin) svečano je otvorio dr. sc. Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH. 

Organizatori konferencije su Hrvatska udruga povijesnih gradova (HUPG), International Police Association – Regionalni klub IPA splitsko dalmatinska (IPA SD), Sveučilišni odjel za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. 

U dva dana održavanja konferencije sudionici će imati prigodu čuti brojna predavanja domaćih i inozemnih stručnjaka i znanstvenika,  dionika odgovornosti za kvalitetu življenja. Cilj konferencije je pronalazak rješenja koja će omogućiti sinergiju suvremenog i naslijeđenog. Funkcionalno partnerstvo dionika odgovornosti, koncept je o kojem će razgovarati domaći i stručnjaci iz međunarodnog okruženja u povijesnom Solinu.

Konferencija se organizira pod pokroviteljstvom Splitsko dalmatinske županije, Odbora za sigurnost SDŽ, Općine Klis, Gradova Splita i Solina, Vijeća za prevenciju kriminaliteta Solin i uz potporu HGK Županijske komore Split te tvrtke „Cemex“,
Više o konferenciji i detaljan program nalaze se na poveznici: http://www.shcconference.com/