Sveučilišni sport

Bavarska ministrica zdravstva dr. Melanie Huml u posjetu Medicinskom fakultetu

U povodu suradnje Medicinskog fakulteta i REGIOMED Kliniken, bavarska ministrica zdravstva dr. Melanie Huml u posjetu je Sveučilištu u Splitu Medicinskom fakultetu zajedno sa svojim suradnicima te prof. dr. Johannesom Brachmannom, medicinskim direktorom bolnica REGIOMED KLINIKEN, i županima dviju Bavarskih županija, na čijem području djeluju te bolnice, Christianom Meißnerom i Hans-Peter Schmitzom. 

Tom prigodom je na Fakultetu u četvrtak, 11. srpnja, održana svečana akademija kojoj su, uz goste iz Bavarske i domaćina prof. dr. sc. Zorana Đogaša, dekana Medicinskog fakulteta i prodekane, prisustvovali ministar zdravstva RH prof. dr. sc. Milan Kujundžić, prorektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Tomislav Kilić, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, zamjenica gradonačelnika Grada Splita Jelena Hrgović Tomaš, ravnatelj KBC-a Split prof. dr. sc. Julije Meštrović, prof. dr. sc. Dragan Primorac, idejni pokretač projekta suradnje između dviju institucija te brojni drugi uzvanici i studenti.

Ministrica Huml je istaknula kako se na prethodno održanom sastanku nije razgovaralo samo o obrazovanju liječnika, već i o mogućnostima proširenja postojeće suradnje na druga područja medicine, kao što je palijativna skrb i medicinski turizam. Kazala je da je projekt suradnje Medicinskog fakulteta i REGIOMED Kliniken izvrsna podloga za nove mogućnosti.