Znanost i tehnologija

UNIST Flow Design Team predstavio tri studentska projekta rektoru Ljutiću

Predstavnici Aerotehničke udruge Split (AUS) u petak, 26. travnja, prezentirali su u vijećnici Rektorata prof. dr. sc. Draganu Ljutiću, rektoru Sveučilišta u Splitu tri studentska projekta s kojima će sudjelovati na važnim međunarodnim natjecanjima.

Riječ je o natjecanju AUVSI SUAS 2019  u Sjedinjenim Američkim Državama na Patuxent River/Webster Field, s projektom bespilotne letjelice kojeg razvija Flow Design Team, zatim Barcelona Smart Drone Challenge u Španjolskoj tima Eco-Drone Solutions, dok će ekipa Hydro Design Team na Ericsson Innovation Awards 2019 predstaviti automatiziranu pomorsko/podvodnu mikro-ronilicu za očitavanje stanja morske biosfere u više točaka i bežično slanje podataka za različite namjene, od očuvanja biosfere do održive proizvodnje vode iz mora. Sva tri navedena tima tvore jedinstveni UNIST Flow Design Team.

Mentorstvo i nadzor su nastavnik-profesor s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Branko Klarin te suradnici u nastavi Đani Vrsalović, Goran Gašparović, Karlo Bosiljevac. Projekti su interdisciplinarni te su uz studente FESB-a uključeni i studenti s drugih sastavnica Sveučilišta, kao što su Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilišni odjel za stručne studije, Umjetnička akademija…