Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
22.3.2024.
Splitski studenti kreću po titulu prvaka u futsalu! Galerija slika
unispirt, foto Unisport ST 5.jpg unisport 1, foto Unisport ST.jpg Unisport, foto Unisport ST 4.jpg unisport foto Unisport ST.jpg

Ciljevi

  • Cilj 3
Škripa parketa, zvuci snažnog udaranja lopte, pljuskanja vode o okove bazena, zvuci smijeha i osjećaj snažnog nadmetanja, na nešto manje od mjesec dana zamijenjeni su radnim stolovima, blokom knjiga i gomilom papira. Kratka i slatka pauza skoro je gotova pa je sada sjajno vrijeme za pregled prvog dijela sveučilišne sportske sezone.
Tradicionalno, sezona je za studente Sveučilišta u Splitu započela UniSport Openom i kvalifikacijama regije Jug, kojima su se uspješno kvalificirali za nacionalnu Futsal ligu. Svladali su tako, ljetos brončani futsaleri, kolege iz Zadra (0:11) i Dubrovnika (8:2).

Očekuje se zlato


- Po meni bi današnje utakmice trebale biti nekakav uvod za iduće razdoblje, odnosno Ligu koja nas očekuje. Ciljamo u regularnom dijelu na prvo mjesto i odlazak na Finalse, a tamo, nadam se, nakon toliko godina suše donijeti kući to zlato. Nas prati ta "kletva" četvrtog mjesta na završnici te iako smo sto tisuća stvari promijenili i pokušali novo nešto, taj dugoočekivani rezultat nikako da dođe. Želja nam je svima i motivirani smo 100 posto da donesemo ove godine medalju, naravno najsjajniju. Siguran sam da će svaki pojedinac dati najviše od sebe da taj cilj ostvarimo - istaknuo je nakon dviju velikih pobjeda Karlo Kovačić.
Nije se dugo čekalo na nastavak, od prvog dana prosinca u kalendaru su se našle Studentske sportske subote, sveučilišna prvenstva u vaterpolu, stolnom tenisu i rukometu te, uvijek atraktivan, UniSport H2O - državna završnica u plivanju i vaterpolu. U Vukovaru su se naši studenti već prvoga dana okitili novim zlatom i titulom državnih sveučilišnih prvaka u vaterpolu. Plivači i plivačice su, pak, u pojedinačnim disciplinama osvojili ukupno 10 medalja, a s 425 bodova drugo mjesto u ukupnom poretku.

- Oduševljen sam svojim momcima i organizacijom, iza nas je ozbiljan turnir na vrhunskoj razini. Ponosan sam, pogotovo nakon prošle godine zlato znači još više, a slast donosi i to što je ostvareno nakon utakmice s jednim ovakvim protivnikom poput Dubrovnika. Upoznati smo s njima, mi smo nekako njihovi redovni mušterije, sad su oni bili naši. Bila je to intenzivna utakmica s puno kontakta i puno plivanja, u kojoj smo mi bili u zaostatku i ne znam jesu li momci osjetili onaj dalmatinski dišpet ili što je u pitanju, ali pokazali su svu raskoš kojom raspolažu i to nam je donijelo pobjedu - rekao je izbornik reprezentacije Sveučilišta u Splitu Marino Marović.

Zimski sportovi


U prosincu se održalo - prvo u povijesti Europske sveučilišne sportske asocijacije - prvenstvo u zimskim sportovima - skijanju i odbojci na snijegu. Na startu veleslaloma nastupio je i student Sveučilišta u Splitu Josip Maleš. Unatoč želji za što boljim rezultatom, uvjeti na stazi i visok startni broj nisu dopustili da Josip, ali i ostali hrvatski predstavnici, kući ponesu medalju.
U novoj su se godini u Splitu održala još dva natjecanja, a doznali smo i nove sveučilišne prvake i prvakinje u odbojci i badmintonu. Studentice i studenti Kineziološkog fakulteta pokazali su se najboljima u obje odbojkaše konkurencije, dok su u badminton prvaci Emilie Nicolas (FESB) i Nino Sladić (KIF). Kako smo o svim natjecanjima redovito pisali, ostalo je još samo zbrojiti bodove i s nestrpljenjem iščekivati nastavak nadmetanja. Očekivano, najboljima su se pokazali studenti KIF-a, s osvojenih 28 bodova, dok su iza njih FESB (15) i ekipa Pomorskog fakulteta (11). Još je pet sastavnica uspjelo upisati bodove: Filozofski fakultet, Medicina, Ekonomija, Kemijsko-tehnološki te Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Futsal i Košarkaškom ligom započeo je drugi dio sezone. Uz brojna državna prvenstva, do UniSport Finalsa nas još očekuje Kros liga, E-sports, veslanje, sportsko penjanje, tenis, odbojka na pijesku i Beach Open. Vjerujemo da su ispiti sada samo trenutak uspješne prošlosti, a nova nadmetanja ono što će uljepšati studentske dane.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!