Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
30.1.2024.
Splitsko-dalmatinska županija sufinancira studente splitskog sveučilišta na razmjeni u okviru projekta Erasmus + Galerija slika
IMG_4001.JPG IMG_4009.JPG IMG_4015.JPG IMG_4019.JPG IMG_4030.JPG IMG_4035.JPG IMG_4049.JPG IMG_4090.JPG IMG_4099.JPG IMG_3986.JPG

Ciljevi

  • Cilj 10
  • Cilj 17
Prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu i Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije potpisali su u utorak, 30. siječnja, Odluku o sufinanciranju studenata koji idu na razmjenu u okviru programa Erasmus plus, a nemaju prebivalište u Splitu.

Zahvaljujući odličnoj suradnji Studentskog zbora u Splitu i Savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije, Splitsko-dalmatinska županija osigurala je sredstva za sve studente s obzirom da su izmjenom pravilnika Grada Splita iz sufinanciranja troškova putovanja izostavljeni oni studenti koji u Splitu nemaju prijavljeno prebivališta najmanje tri godine.

- Za tu smo svrhu u Proračunu osigurali oko 30 tisuća eura, a ako se pokaže potreba, kroz rebalans ćemo osigurati dodatna sredstva kako bi svi studenti splitskog sveučilišta u Erasmus programu sudjelovali ravnopravno - kazao je župan Boban podsjetivši da je Županija krajem prošle godine donijela odluku o subvencioniranju smještaja studenata koji svoje mjesto nisu našli u studentskom domu. 

Rektor Ljutić izrazio je zadovoljstvo suradnjom sa Splitsko-dalmatinskom županijom.
- Županija uvijek ima izvanrednu inicijativu, dobar primjer je otvaranje studija Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj. Sufinanciranje je iznimno važno i u kontekstu internacionalnih suradnji splitskog sveučilišta - ustvrdio je rektor Ljutić istaknuvši kako je intencija da studenti na stranim sveučilištima obogate svoje studiranje novim saznanjima i iskustvima koje će primijeniti po povratku.  

Predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Splitu Jerko Šarić podsjetio je kako je do sada svim studentima splitskog sveučilišta dio troškova razmjene sufinancirao Grad. Rekao je kako je iznos potpore bio 250 eura po studentu koliko će sada Županija osigurati za one koji nemaju prebivalište u Splitu. 

Ivan Jagnjić, predsjednik Savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije,  podsjetio je kako su poslali primjedbe na nacrt pravilnika Grada Splita u javnom savjetovanju, no nisu prihvaćene.

Potpisivanju ove Odluke nazočili su prorektori prof. dr. sc. Zoran Đogaš i prof. dr. sc. Nikola Koceić- Bilan, pročelnica Ureda rektora Ivana Pletković, zamjenik župana Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela SDŽ za prosvjetu Tomislav Đonlić i član Savjeta mladih SDŽ Domagoj Goreta.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!