Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
20.3.2024.
Udruga Liberato: studenti učili kako pristupiti osobama s invaliditetom Galerija slika
IMG_0844.JPG IMG_0849.JPG IMG_0882.JPG IMG_0888.JPG IMG_0890.JPG IMG_0891.JPG IMG_0896.JPG

Ciljevi

  • Cilj 10
  • Cilj 17
U cilju promicanja inkluzivnosti i jednakosti, ključno je razumjeti potrebe i izazove s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom. U skladu s tim, Udruga Liberato u suradnji s Županijskom udrugom slijepih Split organizirala je inspirativno predavanje pod nazivom "Kako pristupiti osobama s invaliditetom", održano u ponedjeljak 18. ožujka na Sveučilišnom odjelu za stručne studije. 

Ovo predavanje predstavlja samo jednu od aktivnosti projekta LiberatoMap, višegodišnje inicijative usmjerene na poticanje inkluzivnosti i pristupačnosti u društvu. Od 2023. godine, ovaj projekt također je sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta, što jasno ukazuje na prepoznavanje važnosti ovakvih aktivnosti u široj zajednici.

Predavanje "Kako pristupiti osobama s invaliditetom" usmjerilo se na razumijevanje specifičnih potreba osoba s invaliditetom te prilagođavanje komunikacijskih strategija, okoline i pristupa kako bi se osigurala njihova potpuna inkluzija. Kroz interaktivnu sesiju, sudionici su imali priliku identificirati specifične izazove s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju u svakodnevnom životu te raspravljati o načinima stvaranja pozitivnog okruženja koje omogućavaju ostvarivanje punog potencijala osobama s invaliditetom.

Predavanje je moderirao predsjednik Županijske udruge slijepih Split Ivan Tokić, uz Ivanu Mitar, dok su projekt predstavili članovi Udruge Liberato, Stipo Margić i Andrea Penić.

Ovaj događaj predstavlja korak naprijed u stvaranju inkluzivnog društva u kojem svaka osoba, bez obzira na svoje sposobnosti, ima pravo na sudjelovanje i podršku.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!