Započeta provedba projekta Internacionalizacija studijskih programa Morskog ribarstva i Vojnog pomorstva na Sveučilištu u Splitu

U četvrtak, 15. studenog 2018. godine održan je kick-off sastanak projekta Internacionalizacija studijskih programa Morskog ribarstva i Vojnog pomorstva na Sveučilištu u Splitu.

Nositelj projekta je Sveučilište u Splitu, a partneri su Pomorski fakultet Split, Filozofski fakultet Split i Sveučilišna knjižnica u Splitu. Projekt je započeo 12. listopada 2018., a predviđeno vrijeme provedbe je do 11. listopada 2021.

Cilj projekta je poboljšanje kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja kroz internacionalizaciju povećanjem broja studijskih programa na stranim jezicima, jačanjem kompetencija studenata i osoblja visokih učilišta. Projekt će razviti, uspostaviti i započeti izvedbu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Vojnog pomorstva te diplomskog studija Morskog ribarstva na engleskom jeziku što će doprinijeti internacionalizaciji visokog obrazovanja i boljoj integriranosti Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Ukupna vrijednost projekta je 1.750.274,03 kune.