Radovi prof. Polašeka među jedan posto najcitiranijih u Web of Science bazi

Clarivate Analytics objavio je listu najcitiranijih znanstvenika u 2018. godini na kojoj se nalazi prof. dr. sc. Ozren Polašek s Medicinskog fakulteta u Splitu. Njegovi su radovi  u 1% najcitiranijih radova objavljenih u Web of Science bazi.  Ovo je veliki uspjeh i potvrda izvrsnosti Medicinskog fakulteta i Sveučilišta u Splitu.  
Istraživanja prof. Polašeka su u području genetičke epidemiologije i javnoga zdravstva te
globalnog zdravlja. Prema podacima Clarivate Analyticsa,  koji u obzir uzima članke iz Web of Science Core Collection, ukupni broj citata prof. Polašeka je 20.353, odnosno 82 po članku.

Profesor Polašek je pročelnik Katedre za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Doktorirao je u Zagrebu 2008., a godinu poslije i u Edinburghu, Velika Britanija. U Splitu je zaposlen od 2010. godine. Autor je mnogobrojnih znanstvenih članaka objavljenih u vodećim znanstvenim časopisima, voditelj projekta 10001 Dalmatinac te drugih znanstveno-istraživačkih projekata. Član je uredničkog odbora dva znanstvena časopisa te dobitnik nagrade Čuvari znanosti 2016. za najbolje recenzente. Dobitnik je Državne nagrade za znanost za znanstvene novake 2006. godine, Državne nagrade za znanost 2015. godine te Nagrade za znanost i umjetnost Sveučilišta u Splitu.

Listu najcitiranijih istraživača možete pronaći preko poveznice: WoS

Sveučilište u Splitu čestita profesoru Polašeku te njemu i njegovim suradnicima želi puno uspjeha u daljnjem radu!