Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja

Emisije na Kampusu

Emisija se emitira u svrhu podizanja svijesti o razvnopravnosti spolova.
Cilj je govoriti o temama koje su od značaja za razvijanje i poticanje položaja žena u društvu - u poslovnom, akademskom i svakodnevnom životu. Publika može čuti različite priče pripadnica ženskog spola kao inspirativnu podlogu za sonaživanje svoh unutarnjeg ženskog glasa, ideje, želje ili cilja.
Emisiji je svrha dovesti mlade poduzetnice, studentice, istaknute članice akademske zajednice, poslovne žene, čiji se glas treba čuti kako bi zajedno prokomentirali njihov položaj u današnjem društvu i time bili korak bliže razbijanju predrasuda i boljim uvjetima za ravnopravni rast obaju spolova, kako mladih tako i starijih u  Splitu i široj zajednici.
 
CILJANA PUBLIKA

Svi koji žive i dišu! Ravnopravnost spolova je osjetljiva i evergreen tema koja u našem društvu još uvijek ima mnogo prostora za jačanje.  Prvenstveno su nam ciljana publika studenti i studentice, mladi koji slušaju radio Kampus, maturanti s kojima sudjelujemo na izradi programa pa i njihovi roditelji. Svi redom trebamo osvijestiti problematiku položaja žena u društvu, bilo da pričamo o djeci, mladima ili odraslima.
U emisiji možete čuti priče o počecima zanimljviuh projekata, nošenje sa svakodnevnim stresom mladih uspješnih ženba, majki pa i baka. Profesorice govore o razvoju karijera, poduzetnice o hrabrosti. 

Svakog ponedjeljka u 15h. 

Urednice i voditeljice - studentice studija Komunikacija i mediji
Suradnic/ce novinari/ke - volonteri RK 
Centralna informativna emisija na tjednoj bazi Radio Kampusa, studentskog radija Sveučilišta u Splitu, na gradskoj frekvenciji.
Osim dnevnog formata sveučilišnih vijesti, ovaj tjednik donosi presjek najzanimljivijih i korisnih informacija, događanja i tijekova projekata koji su se proteklog tjedna dogodili na Sveučilištu. Tu su i najave budućih događanja na UNISTu.

Emisiji je osnovni cilj i ideja informirati javnost o akademskoj zajednici u Splitu, zaposlenicima i suradnicima Sveučilišta u Splitu, aktivnostima Sveučilišta i svih njegovih sastavnica. 
To su 11 fakulteta, jedna umjetnička akademija te četiri sveučilišna odjela i 4 studija.
Budući je nedavno otvoren prvi studij "Komunikacija i mediji" u Splitu, rad sveučilišta će postati još vidljiviji s obzirom da već uključujemo i brucoše s tog studija u program. Ništa manje važne nisu studentske udruge koje svakodnevno serviraju pregršt zanimljivih događanja, radionica, okupljanja, čiji članovi nižu uspjehe na domaćoj međunarodnoj sceni. O njima se malo čuje u medijskom prostoru grada, da ne spominjemo dublje analize i intervjue akademika.

Akademski petak bi trebao biti prilika da sve navedeno, u kratkoj formi, bude servirano lokalnoj javnosti. Tu su i, konačno, studenti pojedinci koji svojim nesvakidašnjim angažmanom u akademskoj zajednici svjedoče o nekom boljem vremenu za mlade i sveukupno građane Splita. O njima treba izvještavati! Jednostavno rečeno, povećati vidljivost Sveučilišta i njegova djelovanja u lokalnoj zajednici građanima, posebno mladima, potaknuti na djelovanje, inspirirati…
Time doprinosimo i jednom od osnovnih ciljeva Sveučilišta - djelovanje za opće dobro prema zajednici i pojedincu. Za cilj ima popularizaciju znanstvene djelatnosti i visokog obrazovanja te njihova doprinosa za pojedince i društvo.

I to sve uz pažljivo odabranu glazbenu listu uz koju ova emisija idealno zaokružuje radni tjedan Sveučilišta.
 
 
CILJANA PUBLIKA
 
Studenti, mladi, ali i svi građani Splita koje se informira o aktualnostima Sveučilišta te kojima se pokušava približiti rad Sveučilišta i studenata na svim razinama - profesori u mirovini, doktori znanosti u inozemstvu, studenti na Erasmus projektu u stranim državama koji putem stream-a mogu čuti što im se događa u matičnoj instituciji.

Petak, 15h. 

Urednica i voditeljica Vesna Vujević
Suradnici/ce novinari/ke - studenti/ce studija Komunikacija i mediji i volonteri RK
Emisija Umjetnik na putu je kulturna emisija, mozaičnog formata koja je posvećena umjetnicima u začetku/ na početku puta, uspjeha, na prvim angažmanima, poslovima i ulogama. Emisija tj. razgovor sa voditeljicom Nikolnom Bitunjac prezentira njihova znanja, talente i postignuća te ih prati na njihovom putu (ka uspjehu).

Ponekad nasuprot Nikoline sjeda i afirmirani umjetnik ili glumac pred mirovinom. Ali uvijek je priča popločana iskustvima s početka umjetničkog puta.

Emisija ima za cilj inspirirati i potaknuti mlade na kreativno stvaranje, te im predstaviti primjere pojedinaca. Izbor gostiju je točno definiram time - da slušatelji studenti i mladi u gradu poslušaju priče manje poznatih umjetnika, jer se radi o njihovim prvim profesionalnim koracima. Ovih 60 minuta tako postaju prilika da slušatelji čuju priče osoba o kojima ne možemo čitati ni slušati u ostalim medijima.

Našim slušateljima pak oni jesu inspiracija, poticaj da vjeruju u teške početke i konačan uspjeh. 

CILJANA PUBLIKA

Prvenstveno nam je cilj privući mlade ljude osobito one kojima kultura i umjetnost nisu u fokusu ili im se kultura i umjetnost nisu prezentirale na način koji bi ih zainteresirao. Cilj je upravo stvaranje publike u kulturi, osobito studentske.

Smatramo da je kultura vrlo bogata i raznovrsna, mijenja se, razvija u svi smjerovima i smatramo da postoje razni dijelovi nje same koji mogu zadovoljiti sve ukuse. U tom smislu ciljana su publika studenti i mladi 15 do 30 god. Veseliji pristup temama iz kulture, uključivanje nekonvencionalnih gostiju(cirkusanata, street art grafitera dizajnera, DJ.eva itd) trebalo bi kulturu slušateljima učiniti zabavnijom i otkriti im nove aspekte iste.

Utorak, 19h. 

Urednica i voditeljica Nikolina Bitunjac
Razmišljajući o ponudi kulture u radijskom eteru u našem gradu, shvatili smo da se ne nudi ništa prilagođeno mladima i studentima, populaciji koja želi nešto više od samog prilog sa izložbe ili opere u HNK.
Emisija je osmišljena kako bi donijela tjedni presjek kulturnih događanja studenata i mladih u gradu Splitu. Mladi i studenti u gradu nemaju trenutno nijedan medijski prostor gdje mogu čuti nešto više o kulturi za mlade i umjetnosti koja nastaje u mnogobrojnim udrugama studenata i projektima, uključujući i alternativnu kulturnu scenu.

Cooltura daje prostor svim djelatnicima u kulturi i svim granama umjetnosti, koji žele predstaviti svoj rad i ideje. Metaforički rečeno, želimo mlade kroz studentsko “putovanje“ informirati i uvesti u svijet kulture grada Splita i kulturnih događanja Sveučilišta. Usko surađujemo sa Umejtničkom akademijom u SPlitu, studentima umjetničkih projakata Sveučiliušta i slično.

Funkcioniramo kao studentski radio i većinom nas slušaju upravu studenti i mladi (18-30god.). Stoga, zbog manjka kulturnih emisija u ovom području želimo doprinijeti razvitku kulture i spojiti mlade u kulturi. Također, aktivirati ih za daljnji razvoj i napredak kulture. Svaki tjedan će se servirati što nas čeka tog tjedna a i što je bilo u proteklom. Intervjuirati ćemo ekipu iz kulturnih krugova: glumci, pjevači, pisci, kustosi i sl. Također ćemo naglasak staviti na kulturni i umjetnički rad studenata sveučilišta u Splitu, udruga i pojedinaca, kao i na alternativnu scenu u kulturi, s naglaskom na Platformu Doma mladih i Klub Zonu.

CILJANA PUBLIKA 

Ciljana publika su nam prvenstveno mlade osobe. U prvom redu studenti, no naravno kultura nema dobna ni spolna ograničenja. Naši slušatelji mogu biti i učenici i umirovljenici, muškarci i žene, a našim temama i informiranjima ćemo iz dana u dan širiti publiku koja cijeni kulturu i radoznala je po pitanju gdje i kada može sudjelovati u istoj.

Tu su i studenti umjetničke akademije u Splitu koja objedinjuje Slikarstvo, film, Kiparstvo i nove medije, kao i ostali studenti Sveučilišta. Ciljana je publika i sva publika izvan akademske zajednice koja ne zna što se sve stvara unutar Sveučilišnih projekata i napora u području kulture. A toga ima uvijek dovoljno.

Srijeda, 13h. 

Urednik i voditelj Vjeko Krtolačić.
Novinari/ke - studenti/ce novinari/ke studija Komunikacija i mediji. 
Soba 38! je emisija u kojoj mlada arhitektica Marina i studentica arhitekture Sara  pričaju o arhitekturi i svemu što je relevantno za studente arhitekture i mlade kolege koji započinju svoju karijeru.

Cilj emisije je približiti arhitektonske teme široj populaciji i ljudima koji nisu iz struke, kao i pričati o aktualnostima koje se tiču urbanih prostora  i umjetnika koji se bave prostornim kontekstima. Teme se bave raznim stvarima koje su arhitektima i dizajnerima bliske kroz prizmu arhitektonske teorije i prakse.

CILJANA PUBLIKA

Studenti arhitekture i srodnih područja, mladi i svi ostali koji u arhitekturi vide više od betona i čelika. Za sve koji jednako ostanu zatečeni vrhunskom izvedbom zgrade i očaravajućim zalaskom sunca :)

Zastupljene su teme iz cijeloga svijeta, ali posebno se vole baviti onime što im je blisko, oliti svima ispod nosa, a generalno zaboravljeno. 
Često su u fokusu arhitektice i umjetnice kojima nisu data dovoljna priznanja i čije priče i iskustva se ne spominju dovoljno.

Utorak 16h 

Urednice i voditeljice Sara Stubnja Pavičin i Marina Grabovičkić
FOV (Field of View) je polusatna emisija koja obrađuje teme vezane za računalne igre te gaming industriju i kulturu općenito. Cilj je slušatelju dati sažet, ali širok pogled na teme i pojave koje se u gamingu često spominju, ali rijetko dublje analiziraju.

Uz to, donosi pregled vijesti iz svijeta igara te recenziju novijeg ili slabije poznatog naslova. 

Urednik i voditelj Mateo Vuković

Svaka druga srijeda 19h
 
Emisija "Odijelo i peraje" ima jasan cilj - oživjeti priče o uspjehu na način koji će vas nasmijati, inspirirati i potaknuti na vlastite podvige. Misija emisije nije samo predstaviti uspješne ljude, već ih prikazati kroz prizmu humora i šarma, dodajući notu nekonvencionalnosti.
 
Gosti emisije su raznoliki, od poslovnih vizionara do umjetnika i avanturista, svi oni koji su svojim radom ostavili pečat na svijetu. Ne tražimo samo profesionalni uspjeh, već priče koje su ispričane s strašću i autentičnošću.
 
Poruka "Odijela i peraja" je jednostavna - uspjeh ne mora biti ozbiljan i formalan, može biti ispričan kroz smijeh, stil i osobnost. Želimo potaknuti ljude da sanjaju veliko, smiju se često i da nikada ne zaborave dodati malo zabave u svoj put prema vrhu.
 
Spremite se za smijeh, inspiraciju i dozu šarma s voditeljem koji zna kako napraviti pravi dojam - dobrodošli u svijet "Odijela i peraja" s Mariom Dadićem, mag.oec.!
 
Urednik i voditelj Mario Dadić, mag. oec., viši predavač na Sveučilišnom odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu 
Helter skelter je glazbena emisija u kojoj se svako drugi tjedan sluša dobra muzika još boljih albuma raznoraznih bendova i solo izvođača.
Nekad strano nekad domaće, a sigurno nešto šta će pasat kako "starima" tako i mladima.
Tu i tamo očekujte miks i specijalne emisije koje vas čekaju svaki drugi ponediljak u 20:00!

Ciljana publika - tkogod voli i uživa u glazbi, na kojoj god to razini bilo. Ima svega za svih!
Možda nešto naučite, a možda se i par puta nasmijete voditeljicama. 
No, uživat ćete sigurno!

Urednice i voditeljice Angela Čorić i Iva Omazić.


 
KLUB ZONU pratimo i od prije nego postoje, a eto ih konačno i u našem eteru!

Emisiju u sinergiji produkciji klubzone i radio_kampusa slušajte svaki tjedan - ponedjeljkom točno u podne!

Nakon dugo pregovaranja i pronalaženja idealnih urednika i suradnika za emisiju Zona u eteru, prva je emisija odlepršala na frekvenciju 104.1 MHz u listopadu 2023. 
Goran Biličić i naša urednica pažljivo su smišljali kako korisno i ukratko predstaviti što se sve događa na Šperunu i kakva se spiza vrti na njihovom perunu :) 
Na kraju se s ovim zadatkom uhvatilo u koštac četvero studenata koji su aktivni u Zoni - Josipa Bičanić, Tihana Golubić, Borna Goreta, Marija Trojković. 

Odlična prilika da čujete detaljnije o svemu što se u Zoni događa pa možda i odlučite protegnuti korak do tamo i sami se uključiti u njihov bogat program. Najave događanja, intervjui, predstavljanje radionica, projekata - tema je mnogo, a mi etera imamo na izvoz. 
U svakom slučaju, uživamo u ovoj suradnji. 

Ako ste koju propustili, trk na mixcloud Radio Kampusa, a ako vas zanima bilo šta o Zoni kontaktirajte Zonu putem mreža ili osobnim posjetom. 
 
Ako rado slušate glazbene intervjue i zanima vas koja to sve zanimljiva imena imamo na našoj glazbenoj sceni, emisija "Izvan okvira" je pun pogodak za vas.

Naravno, riječ je o glazbenoj emisiji u kojoj svaki drugi poinedjeljak gostuju različiti glazbenici s kojima urednice emisije Teuta Stančić i Iva Ljubić razgovaraju o njihovom glazbenom putu, a uz to slušaju i njihovu autorsku glazbu.

Cilj emisije je upoznati što više imena iz različitih glazbenih žanrova te otkriti što se to novo nalazi na domaćoj sceni. Emisija je prilagođena svim generacijama te u njoj mogu uživati svi slušatelji koji su zainteresirani za (nove) glazbene nade. 

Pozivamo vas da ponekad s nama zavirite izvan okvira te da nam slobodno pošaljete i koje pitanje za neke naše buduće goste koji vam zapnu za oko! Najave naših emisija pratite na Instagramu Radio Kampousa.

Ako ste pak glazbenici i imate želju gostovati u našoj emisiji i porazgovarati s našim urednicama, slobodno ih kontaktirajte putem e - maila: ivaljubic00@gmail.com

 
Emisija posvećena isprekidanom ritmu i dubokom bassu, svake subote od 18-20h na valovima 104.1Mhz, FrenkyBoy vam donosi sve oblike brze soundsystems muzike.
Od Drum and Bassa do UKGa.
 

Kontakt i Upiti: bubanjibassshow@gmail.com

Istraži Bubanj&Bass RadioShow na: linktr.ee/bubanjbassradio

Emisija je zapravo kratki osvrt na odgledani film ili seriju. 
Ponekad će to biti blockbuster ili film u nezavisnim kinima, a ponekad Netflix serija ili film iz djetinjstva, klasik pa čak i crtani film. 
Urednice i voditeljice Mia Marinović i Lara Buzov imaju različite pristupe, kao i filmski ukus, no u svakom slučaju daju kritiku koja je nekad samo to, a nekad izvanredna preporuka i pohvala filmskom ostvarenju. 

Na programu su petkom u 17 h. Repriza ide nedjeljom u podne. 
 
Emisija koja veliča pozitivno stanje uma i duha i ugošćuje ljude koji kroz takav duh djeluju i ostavljaju trag. Sve to iz kuta gledanja voditeljice i urednice Kristine Zrinke Kožul (Ponos Hrvatske 2018), osobe koja unatoč onemogućenosti fizičkoj uzrokovanoj dijagnozom multiple skleroze živi pozitivno i ispunjeno, novim životom, puno ograničenijim ali zato i puno širim osmjehom.
Emisija slušateljima želi predočiti umijeće pretvaranja bilo kakvih životnih, trenutnih ili dugoročnih, tegoba u „skalu za uspon, a ne rupu iz koje neće lako izaći, iz perspektive osobe s fizičkom onemogućenošću koja govori iz svog iskustva.
Misija emisije je potaknuti istomišljenike. Za njijh je ujedno i poziv uvijek otvoren - ukoliko se bave bilo kakvom umjetnošću , da nam se jave za gostovanje i okrenu brigu na veselje u našem eteru.

Bez humora ništa pa će tako emisija obilovati zajebancijom.Kristina piše i kolumnu „Autoimuna“  za tjednik Ordinacija Večernjeg lista pa će tako u nekim emisijama biti i tekstovi promišljanja o društvu i aktualnim situacijama/stanjima u društvu zanimljivog gosta uz pregršt dobre mjuze.
Cilj emisije je „pumpanje“ pozitivom i pozitivnim stanjem uma i duha upravo iz razloga što je oko nas nikad više depresije i anksioznosti kod mladih. A i starijih.

Ciljana publika su svi ljudi, poglavito mladi kojima triba injekcija pozitive i inspiracije.

Za sada otkrivamo prva tri gosta - prva emisija je sa Damirom Duplančićem Duplom (Izgubljena generacija), zatim stižu Nikola Ćelan (TBF, Libar, knjiga Baština), Sven Maretić (sport s invaliditetom). Svi oni imaju puno toga za reć, kao i voditeljica .

Četvrtkom LIVE 20h, repriza subota 10h. 

Mail. Kikke86@gmail.com
Mob. 091 597 2488
 

Imate pitanje? Tu smo!