Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja

O nama

Na Sveučilištu u Splitu studira oko 20.000 studenata, na 11 fakulteta, jednoj umjetničkoj akademiji, četiri sveučilišna odjela te četiri sveučilišna studija. Iako relativno mlado, Sveučilište u Splitu danas se može pohvaliti s preko 180 studijskih programa koji se izvode u području društvenih, humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih te medicinskih i biomedicinskih znanosti kao i području umjetnosti. U želji da ponudi bogatiju i raznovrsniju ponudu studija Sveučilište svoju ponudu stalno upotpunjava novim, zanimljivim i atraktivnim studijima.

Težište istraživačkog rada Sveučilišta je na znanstvenim područjima odnosno disciplinama koje obilježavaju prirodne, kulturno-povijesne, društvene, gospodarske i druge značajke regije kao dijela hrvatskog jadranskog, pa i šireg mediteranskog prostora. Ovdje spadaju istraživanje i zaštita umjetničke i graditeljske baštine, filologija, poljoprivredne kulture, oceanografija i ribarstvo, jadranska botanika i zoologija, gospodarstvo otočnog i obalnog područja, jadranski turizam, pomorsko pravo, nautika, brodogradnja i specifične discipline tehničkih znanosti (kemijskog inženjerstva, građevinarstva, elektrotehnike i strojarstva), po kojima se djelatnost Sveučilišta u Splitu može prepoznati u hrvatskim i širim okvirima.

Pored kvalitete brojnih sveučilišnih programa, znanstvene i istraživačke aktivnosti, jedan od osnovnih uvjeta prepoznatljivosti sveučilišta jest i njegova međunarodna suradnja. Prepoznajući sve prednosti međunarodne mobilnosti studenata kako u obrazovnom smislu tako i kroz osobni razvoj svakog pojedinca, Sveučilište u Splitu potiče i ohrabruje svoje studente na sudjelovanje u međunarodnoj mobilnosti kroz razne programe mobilnosti od kojih je najpopularniji i najznačajniji Erasmus. U Erasmus programu Sveučilište u Splitu aktivno i ravnopravno sudjeluje od samog početka njegove provedbe u Republici Hrvatskoj 2009. godine, pružajući svojim studentima mogućnosti međunarodne mobilnosti koja nije rezervirana samo za njih nekolicinu nego se uz osiguravanje financijske potpore nudi široj studentskoj populaciji Sveučilišta u Splitu.

Sveučilište je također atraktivno mjesto za studiranje i inozemnih studenata koji u sve većem broju odabiru Sveučilište u Splitu kao destinaciju mobilnosti u sklopu Erasmusa ali i drugih programa ili pak ovdje žele provesti cijelo razdoblje studija.Osim u nastavi Sveučilište ima jako dobru međunarodnu suradnju i u drugim aspektima svoga djelovanja. Sveučilište je uključeno u brojne međunarodne projekte, programe i asocijacije. Uz stotinjak bilateralnih sporazuma s inozemnim europskim, američkim, australskim, japanskim, kanadskim i ruskim sveučilištima, podlogu za mobilnost nudi i oko 150 LLP sporazuma s renomiranim europskim sveučilištima.

Imate pitanje? Tu smo!