Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
21.8.2023.
Početci Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu vezuju se za Pedagošku akademiju, osnovanu još 1945. godine, pri kojoj je djelovao dvogodišnji studij nastavničkog smjera iz područja likovne umjetnosti, koji je postupno prerastao u trogodišnji, a potom i četverogodišnji. Studij Likovne kulture i likovne umjetnosti najstariji je studijski program na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Godine 1957. osnovana je Studijska grupa za muzički odgoj - ishodište današnjega studija Glazbene pedagogije, najstarijega studijskog programa na Odjelu za glazbenu umjetnost.

Preustrojem splitskog Sveučilišta 1978. godine, splitski Nastavnički studiji postaju sastavnim dijelom jedinstvenoga Filozofskog fakulteta u Zadru, da bi se 1991. godine osnovao samostalni Fakultet prirodoslovno-matematičkih znanosti i odgojnih područja, pri kojem djeluju studiji Likovne kulture i Glazbene kulture.

Ta dva studija predstavljaju jezgru oko koje se formirala buduća Umjetnička akademija u Splitu, koja je osnovana 1997. godine.

Odjel za kazališnu umjetnost osnovan je 2005. godine te se danas Umjetnička akademija sastoji od tri odjela: likovnog, glazbenog i kazališnog.


Imate pitanje? Tu smo!